Bănci și Asigurări

ING si Aviva au incasat primii bani pentru pensii facultative: 5.500 de euro

ING si Aviva au incasat primii bani pentru pensii facultative: 5.500 de euro
12.06.2007, 18:24 25

ING Asigurari de Viata si Aviva au colectat deja contributii cumulate de 5.500 de euro la fondurile lor de pensii private facultative, conform datelor furnizate pentru ZF de BRD-SocGen, banca depozitara a celor doua fonduri.
Cele patru companii de pensii facultative (ING Viata, Aviva, Allianz-Tiriac Pensii Private si BCR Viata) au strans aproape 1.000 de clienti pentru aceste produse, in doar cateva zile de la startul vanzarilor, conform informatiilor din piata. Dintre acestia, peste 200 apartin ING si peste 300 apartin Allianz-Tiriac. Insa doar o parte din cei aproape 1.000 de clienti au si varsat deja primele contributii in sistem.
La finalul saptamanii trecute, fondul "Pensia mea" administrat de Aviva avea un activ net de peste 8.600 de lei (peste 2.600 de euro), iar fondul "ING Clasic", administrat de ING Asigurari de Viata, avea un activ net de peste 9.200 de lei (peste 2.800 de euro). Primii bani au fost virati in sistemul pensiilor facultative la jumatatea saptamanii trecute.
Celelalte doua companii care au inceput vanzarile pensiilor facultative (Allianz-Tiriac Pensii Private, prin fondul "AZT Moderato" si BCR Asigurari de Viata, prin "BCR Prudent"), nu au colectat inca primele contributii, conform bancii depozitare, tot BRD-SocGen. Cei aproape 1.000 de clienti care au aderat deja la aceste fonduri reprezinta doar primul pas in cursa pentru cei aproape 200.000 de clienti pe care administratorii spera sa-i atraga in acest an.
"Avem deja primele contracte si am si incasat primele contributii", a comentat pentru ZF Radu Vasilescu, manager de pensii al ING Asigurari de Viata. El a mentionat ca cei 200 de clienti atrasi sunt salariati ai unor companii aflate deja in portofoliul ING Viata. O abordare diferita au avut cei de la Allianz-Tiriac Pensii Private, care au mizat mai mult pe retail, strangand 300 de clienti in primele cateva zile de vanzare, dar care inca nu au varsat primele contributii.
"Avem primele contracte semnate, adica primele aderari la fondul nostru, dar inca nu am incasat primele contributii, pe care le asteptam luna urmatoare", a precizat Crinu Andanut, director general la Allianz-Tiriac Pensii Private. El spune ca a preferat amanarea colectarii contributiilor din chestiuni de raportare catre Comisia de Pensii Private (CSSPP).
"Vom colecta si vom raporta primele contributii luna urmatoare, cand se vor mai strange clienti in sistem", a mai spus Andanut. El a declarat ca vanzarile de pana acum ale companiei sale sunt contracte incheiate direct cu clientii de agenti de marketing ai Allianz-Tiriac Pensii Private.
Reprezentantii celorlalte doua companii care vand deja pensii facultative, Aviva si BCR Asigurari de Viata, nu au furnizat informatii referitoare la numarul contractelor si nu au facut alte precizari pana la inchiderea editiei.
Cei patru administratori de pensii facultative nu au pierdut timpul si au inceput campanii agresive de publicitate, pe toate canalele media, de la spoturi video difuzate in prime-time pe televiziuni la afise outdoor si printuri in publicatii de presa scrisa. Companiile au anuntat bugete de cate cel putin un milion de euro in sume nete pentru campaniile publicitare privind pensiile private. Pana acum insa, nicio companie nu a declarat exact nivelul cheltuielilor realizate deja pentru campania publicitara de pensii.
La pensiile facultative pot contribui toti cei care obtin venituri de natura salariala, in limita a 15% din veniturile brute realizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO