Bănci și Asigurări

Italienii de la UniCredit au mai adus 10 mil. euro

27.11.2003, 00:00 15



UniCredit Romania si-a majorat capitalul social cu 10 milioane euro, pana la 21,8 milioane euro, conform strategiei de dezvoltare a grupului UniCredito Italiano, care detine 99,84% din actiunile bancii. Tinta urmarita este un loc in primii jucatori de pe piata bancara.



UniCredit se concentreaza in prezent pe dezvoltarea segmentului de retail, printr-un program agresiv de extindere a retelei de sucursale si pregatirea de produse specifice.



Reprezentantii bancii au anuntat pentru sfarsitul anului intrarea pe piata cardurilor de debit si credit, prin cooperarea cu MasterCard.



De asemenea, UniCredit urmeaza sa-si includa in portofoliu produse de asigurare, de viata si generale, credite ipotecare, produse investitionale si imprumuturi pentru larg consum.



In prezent, banca detine in prezent o retea de 24 de sucursale, dintre care opt in Bucuresti. Pana la sfarsitul anului banca estimeaza sa ajunga la o retea teritoriala de 32 de sucursale-12 in Bucuresti si 20 in principalele orase din tara.



Pe termen mediu, nisele vizate de grupul italian pe piata romaneasca si considerate cu potential sunt piata fondurilor private de pensii, leasingul, fondurile mutuale, creditele ipotecare si creditele de consum.



Miscarile pe care le vor face italienii sunt asteptate cu interes de ceilalti jucatorii, in conditiile in care, alaturi de grupul austriac Raiffeisen, intrarea UniCredito pe piata romaneasca a reprezentat una dintre cele mai importante si promitatoare tranzactii bancare.



La mijlocul anului UniCredit Romania detinea cu active de 136,4 mil. euro un loc 14 in sistemul bancar romanesc, respectiv o cota de piata de 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO