Bănci și Asigurări

Mass Financial anunta ca urmeaza sa preia Nova Bank

29.05.2006, 00:00 12

Nova Bank, institutie de credit controlata indirect de actionari rusi si plasata "in carantina" de BNR anul trecut, ar urma sa fie cumparata de firma internationala Mass Financial Corp (MFC), care intentioneaza sa preia 84% din actiuni, potrivit unui anunt remis ZF.

Pana in ianuarie 2006, MFC a fost o filiala detinuta de societatea KHD Humboldt Wedag International - companie de utilaj industrial si servicii financiare, listata pe Nasdaq, ulterior activitatile de servicii financiare fiind consolidate in MFC. Nova Bank ar urma sa sustina dezvoltarea operatiunilor MFC in Europa de Est.

Nova Bank este fosta Banca Unirea, al carei actionar majoritar era Banca Populara Romana, intrata in faliment. In 2003 banca a fost preluata de societatea Alpur din Elvetia, controlata de investitori rusi. Nova Bank nu a primit autorizatia BNR de a atrage depozite de la populatie, in primavara lui 2005 a intrat in regim special de decontare speciala, din cauza lichiditatii scazute, iar conducerea executiva a ramas fara autorizatie. La sfarsitul lui 2005 banca avea active de 9,9 mil. euro.

Specializata in utilaj pentru exploatari miniere si ciment, KHD a fost fondata in 1856 si are operatiuni in India, China, Rusia, Orientul Mijlociu, Africa si SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO