Bănci și Asigurări

Millennium, inca 46 mil. € la capital

02.02.2010, 23:04 21

Millennium Bank, filiala locala a celei mai mari banciportugheze, a primit la inceputul anului o injectie de 46 demilioane de euro, cash, la capital, potrivit unor surse dinpiata.

Inca de la lansarea operatiunilor pe plan local, in toamna lui2007, portughezii au anuntat un plan multianual de majorari decapital, pentru sustinerea dezvoltarii.

Oficialii bancii nu au comentat ieri aceste informatii.

Si in februarie 2009 banca a primit o injectie de 67 de milioanede euro de la actionari, jumatate din sume intrand direct incapitalul social, in timp ce jumatate au fost inregistrate ca primede emisiune, care se includ in capitalurile proprii. Jose Toscano,seful bancii, anunta inca de atunci ca ar putea sa aiba loc altemarjorari de capital in anii urmatori, in linie cu strategia de amentine o capitalizare ridicata.

La doi ani de la lansarea operatiunilor, in septembrie 2009banca a raportat credite in sold de 255 de milioane de euro sidepozite atrase de 240 de milioane de euro.

Pe primele noua luni ale anului trecut Millennium a inregistrato pierdere neta de 26,7 milioane de euro (potrivit datelorprezentate de grup, care difera usor de contabilitatea locala).Costurile operationale au urcat marginal la 31,6 mil. euro, in timpce veniturile operationale se dublasera, la 18,1 milioane deeuro. Grupul Millennium va anunta rezultatele financiare pe anul2009, care contin informatii si despre activitatea filialei locale,in cadrul unei conferinte pe 10 februarie.

Anul trecut portughezii si-au schimbat modelul de business,renuntand la segmentarea retelei teritoriale in agentii universalesi centre de credit, dedicate exclusiv vanzarii de finantari deretail. Astfel, toate cele 74 de unitati au fost convertite intoamna trecuta in agentii care pot derula toata gama de operatiuni,atat pentru clienti individuali, cat si pentru companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO