Bănci și Asigurări

Ministrul bugetului a dat asigurări la Washington că România este interesată de un nou acord cu FMI

Ministrul bugetului a dat asigurări la Washington că...

Autor: Claudia Medrega

21.04.2013, 17:32 337

Ministrul bugetului, Liviu Voinea, a reafirmat la Washington “determinarea” României de a finaliza cu succes programul său cu FMI şi interesul de a încheia un nou acord.

Voinea a participat în această săptămână la Reuniunile de primăvară ale Grupului Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional având discuţii şi cu Erik De Vrijer, şeful misiunii FMI în România, şi echipa tehnică a Fondului.

Voinea a exprimat “determinarea României de a finaliza cu succes programul său cu FMI şi interesul de a încheia un nou acord” la întâlnirea cu Christopher Smart, adjunct al asistentului pentru Europa şi Eurasia al Secretarului Trezoreriei SUA.

Board-ul FMI a aprobat prelungirea cu trei luni a acordului cu România, care urma să expire la sfârşitul lunii martie, oferind autorităţilor române “oportunitatea” reducerii arieratelor şi eficientizării companiilor de stat. Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI, spunea la sfârşitul lunii ianuarie la Bucureşti că acordul FMI cu România nu poate fi considerat, deocamdată, deraiat, dar dacă nu vor fi îndeplinite precondiţiile asumate până în iunie, atunci acordul va expira şi nu va mai exista niciun fel de înţelegere între Fond şi România.

Temele principale discutate cu Christopher Smart au vizat evoluţiile în domeniul macro-economic din România, consolidarea fiscală şi perspectivele de creştere economică, finanţarea deficitului bugetar şi progresele pe linia reformelor structurale. De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre absorbţia fondurilor europene în România şi despre întărirea mecanismelor de supraveghere bancară la nivel european, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul finanţelor.

Totodată, au fost schimbate opinii cu privire la cooperarea bilaterală româno-americană pe linia schimbului de informaţii de natură fiscală (FATCA).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO