Bănci și Asigurări

Ce mutări s-au mai produs în echipele de management ale băncilor? Alin Fodoroiu a ajuns director general adjunct, şef pe retail, la Intesa Sanpaolo Bank România după ce a plecat de la Idea Bank, devenită Salt Bank

Alin Fodoroiu, care a devenit director general adjunct, şef pe Retail, la Intesa Sanpaolo Bank România, are o experienţă de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar, în sfera creditării.

Alin Fodoroiu, care a devenit director general adjunct, şef pe Retail, la Intesa Sanpaolo Bank România, are o experienţă de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar, în sfera creditării.

Autor: Claudia Medrega

19.04.2024, 08:30 1782

Din primăvara anului 2023 Intesa Sanpaolo în România are şi un nou şef, Paolo Vivona fiind desemnat în funcţia de director general/CEO al Intesa Sanpaolo Bank România Grupul italian Intesa Sanpaolo a ajuns în octombrie 2023 la un acord cu fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co pentru ca Intesa să cumpere First Bank România, tranzacţia bancară urmând să fie finalizată în 2024.

Alin Fodoroiu (foto), care are o experienţă de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar, în sfera creditării, a ajuns pe poziţia de director general adjunct, şef al diviziei retail, la Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a grupului italian cu acelaşi nume.

Anterior, el a lucrat peste nouă ani la Idea Bank, care a fost cumpărată de Banca Transilvania şi a fost redenumită Salt Bank. Din 2017 şi până în 2023, Fodoroiu a fost vicepreşedinte executiv business la Idea Bank. Anterior nominalizării în Comitetul de direcţie al Idea Bank, el era director coordonator produse şi vânzări la Idea Bank. Înainte de a ajunge la Idea Bank, Alin Fodoroiu a lucrat timp de circa şapte ani, până în 2014, şi la Bancpost (care a fost cumpărată tot de Banca Transilvania). La începuturile carierei, el a mai lucrat la HVB Bank şi Piraeus Bank. A terminat în 2001 Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de finanţe, asigurări, bănci şi burse de valori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO