Bănci și Asigurări

NBG a pierdut 1 mil. € în trimestrul trei

Autor: Ciprian Botea

30.11.2010, 23:42 21

Grupul elen National Bank of Greece (NBG), care controleazăBanca Românească - un jucător de talie medie pe plan local, araportat pe trimestrul al treilea o pierdere de 1 mil. euro dinoperaţiunile derulate în România, comparativ cu un câştig de 5 mil.euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cumulat pe primele nouă luni banca a obţinut un profit net de 13mil. euro, cu 22% sub câştigul din perioada ianuarie-septembrie2009, în condiţiile în care veniturile din dobânzi şi comisioane auscăzut cu 3%, iar cheltuielile operaţionale s-au majorat cu 2%.

NBG a obţinut venituri din dobânzi de 77 mil. euro înintervalul ianuarie-septembrie, faţă de 90 mil. euro în perioadacorespunzătoare a anului trecut, dar dublarea veniturilor dincomisoane, la 21 mil. euro, nu a putut compensa declinul pe parteade dobânzi.

În acelaşi timp, valoarea provizioanelor constituite pentruacoperirea pierderilor din credite neperformante s-a ridicat la 33mil. euro, faţă de 31 mil. euro în primele trei trimestre din2009.

Portofoliul de credite al băncii a scăzut cu 3% în ultimul an,însumând 2,1 mld. euro la sfârşitul lui septembrie. În paralel,valoarea depozitelor atrase de la clientelă a înregistrat un declinde 8%, la 944 mil. euro. Ponderea creditelor neperformante a urcatla 6,2% după nouă lui faţă de 4,8% la jumătatea anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO