Bănci și Asigurări

Obligatiunile municipale, de maine posibil la BVB

14.11.2001, 00:00 12



Oligatiunile Mangalia ar putea intra la tranzactionare de maine prin sistemul Bursei de Valori, au declarat surse din piata de capital, termenul de 15 noiembrie pentru listare in prospectul de emisiune al obligatiunilor.

Directorul Bursei, Stere Farmache este invitat astazi la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pentru a discuta si a primi aprobarea regulamentului privind listarea obligatiunilor la Bursa.

Emisiunea de obligatiuni Mangalia a fost intermediata de Banca Comerciala Romana si de societatea sa de brokeraj, suma stransa fiind de 10 miliarde de lei. Dobanda platita la aceste obligatiuni a fost de 36% pe an, iar plata acesteia poate fi facuta semestrial.

Bani stransi vor fi utilizati pentru modernizarea unei sali de sport a unui liceu din Mangalia si pentru reamenajarea falezei.

ai Primaria Predeal a reusit sa stranga, prin lansarea unei emisiuni aproape similare, 5 miliarde de lei.

Aceste obl;igatiuni au fost lansate cu ajutorul BRD Invest, divizia de brokeraj a Bancii Romane pentru Dezvoltare. Prima plata a dobanzii se va face incepand cu 30 ianuarie 2002. Urmatoarele plati ale dobanzilor vor fi: 30 aprilie 2002, 29 iulie 2002 si 25 octombrie 2002, 29 ianuarie 2003 si mai 2003.

aI obligatiunile municipale Predeal urmeaza sa fie cotate la Bursa de Valori Bucuresti dupa obtinerera avizului CNVM.

In aceasta perioada se deruleaza si emisiunea de obligatiuni municipale

Pana in prezent in Romania piata obligatiunilor a fost aproape inexistenta, putine companii lansandu-se in astfel de proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO