Bănci și Asigurări

Omniasig: prime subscrise cu 44% mai mari la casco

19.05.2005, 19:14 24

Compania de asigurari Omniasig Asigurare Reasigurare a raportat pentru primele trei luni ale acestui an prime brute subscrise cu 30% mai mari decat in aceeasi perioada a anului precedent, in valoare totala de 31,2 milioane de euro (1.158,9 miliarde de lei).

Peste 48% din portofoliul Omniasig pe primul trimestru al lui 2005 a fost reprezentat de asigurarile de raspundere civila pentru autovehicule (RCA si carte verde), politele RCA fiind in procentaj de 45% din total portofoliu. La asigurarile de raspundere civila obligatorie, Omniasig a inregistrat o crestere de 19,6% comparativ cu primul trimestru din anul anterior, pana la 14 milioane de euro (518,6 miliarde de lei) in prime brute subscrise.

Subscrierile pentru polite casco (asigurari de avarii si furt pentru autovehicule) s-au ridicat in aceasta perioada la 7,2 milioane de euro (266,9 miliarde de lei), in crestere cu 44% fata de primele trei luni ale anului 2004. Asigurarile de tip casco acopera circa 23% din portofoliul de polite al companiei si ocupa din acest punct de vedere locul al doilea, dupa asigurarile de raspundere civila la autovehicule.

Omniasig a platit in primul trimestru indemnizatii brute in valoare totala de 9,2 milioane de euro (342 miliarde de lei), din care aproape jumatate - 4,5 milioane de euro (169,8 miliarde de lei) - pentru politele de tip casco. Daunele platite pentru asigurarile RCA au reprezentat 30% din indemnizatiile totale, adica 2,8 milioane de euro (103,5 miliarde de lei).

Pentru asigurari de incendiu si calamitati naturale, Omniasig a subscris prime brute de 3,4 milioane de euro (126,6 miliarde de lei). La capitolul asigurari de credite si garantii, asiguratorul a raportat prime brute subscrise in valoare de 2,7 milioane de euro (100,7 miliarde de lei).

Compania a incheiat primul trimestru cu un profit de aproape 700.000 de euro (25,8 miliarde de lei).

Omniasig Societate de Asigurare Reasigurare are in prezent un capital social de aproximativ sapte milioane de euro (250 miliarde de lei).

Grupul Omniasig mai cuprinde, pe langa Omniasig SA, compania Omniasig Asigurari de Viata, Omniasig Addenda (care a intrat pe piata asigurarilor de sanatate), precum si Omniasig-AGI si Omniasig-Asirag (ambele concentrate pe asigurari auto). Ultimele doua sunt in proces de fuziune prin absorbtie cu Omniasig SA.

Recent s-a anuntat preluarea grupului Omniasig de catre grupul austriac Wiener Stadtische, pentru circa 64 milioane de euro (potrivit intelegerii preliminare). Austriecii vor cumpara 70,7% din actiunile Omniasig, detinute de fondul de investitii israelian TBIH Financial Service Group.

Wiener Stadtische detine in Romania companiile Unita si Agras.

Grupul Omniasig a avut anul trecut, cumulat, prime brute subscrise de aproape 109 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO