Bănci și Asigurări

Piaţa asigurărilor a crescut cu peste 9% în primul trimestru la 2,4 mld. lei

Piaţa asigurărilor a crescut cu peste 9% în primul...

Autor: Anelis Baciu

03.08.2016, 17:04 194

Companiile locale de asigurări au vândut poliţe în valoare de 2,4 miliarde de lei în primele trei luni ale acestui an, în creştere cu peste 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Piaţa a fost susţinută de vânzările de poliţe auto obligatorii. Primele brute subscrise pe segmentul RCA au crescut spectaculos cu 32% şi au depăşit un miliard de lei. În aceste condiţii, ponderea susbcrierilor RCA a ajuns la 56% în totalul pieţei de asigurări generale.

„Asigurările de răspundere civilă auto (RCA) au depăşit în primul trimestru borna de două milioane de contracte încheiate, numărul poliţelor noi fiind cu 64.386 mai mare decât în perioada corespunzătoare din 2015. În total, la 31 martie 2016, erau în vigoare 4.652.631 poliţe RCA, din care 3,5 milioane încheiate de persoane fizice, în creştere cu 3% faţă de primul trimestru al anului trecut”, se arată într-un comunicat al ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO