Bănci și Asigurări

Piraeus Bank Romania patrunde pe piata transferurilor electronice

02.08.2001, 00:00 19



Piata transferurilor electronice de bani, aflat la inceput de drum in Romania, a devenit in ultima vreme un "camp de bataie" pentru bancile comerciale, acestea incercand acum sa-si adapteze oferta de produse la cererea pietei.

In plus, concurenta din ce in ce mai acerba in atragerea de clienti pune la incercare inventivitatea bancilor, mai ales in domeniul optimizarii timpului necesar tranzactiilor bancare.

Astfel, banca elena Piraeus Bank Romania a lansat de ieri un nou pachet de servicii din gama Western Union, dupa ce in urma cu trei luni a "dat drumul in piata" unui pachet de patru servicii electronice- ExpressBank

"In general, clienti sunt din ce in ce mai pretentiosi si vor servicii occidentale. In plus, pe langa calitatea serviciilor si produselor oferite este vorba si de timp. Cine va reusi sa ofere clientilor cat mai multe facilitati, daca este posibil chiar fara a se deplasa la banca va avea de castigat", a declarat recent Emanuel Odobescu, presedintele Piraeus Bank Romania.

Prin introducerea noului pachet de servicii, Piraeus Bank Romania ofera intreaga gama a serviciilor Western Union.

Astfel, sunt oferite servicii de transferuri intre persoane fizice, generic denumite Will Call, prin care se pot primi sau trimite sume de bani, in/din Romania de la /catre o persoana fizice aflata in straintatate.

De asemenea, banca elena ofera serviciile Quick Cash si Quick Pay, prin care o persoana fizica poate primi sau trimite sume de bani de la/catre o persoana juridica din strainatate.

Toate tranzactiile se desfasoara exclusiv in dolari. Banii sunt disponibili la destinatie in doar 10 minute dupa depunerea de catre expeditor. Potrivit informatiilor bancii, nu este necesara deschiderea unui cont bancar si nici o carte de credit.

Aceste servicii sunt disponibile la toate cele trei sucursale ale bancii - doua in Bucuresti si una in Targu Mures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO