Bănci și Asigurări

Piraeus îşi tentează clienţii cu un produs hibrid între un cont de economii în lei şi un cont în aur

Piraeus îşi tentează clienţii cu un produs hibrid...

Autor: Ciprian Botea

17.07.2012, 17:46 1121

Piraeus Bank, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume, caută clienţi care vor să investească în aur cu un plan de economii constituit dintr-un cont de economii în lei şi un cont în aur. Contul de economii vine cu o dobândă de 5,5% pe an, iar clienţii au cotaţii preferenţiale la achiziţionarea aurului.

Clienţii pot achiziţiona orice cantitate de aur, începând de la un gram şi pot face depuneri ulterioare în contul de economii fără limite inferioare sau superioare. Banca transformă automat în fiecare lună soldul existent în contul de economii în aur de cont.

Aurul dobândit poate fi gestionat de către client în funcţie de necesităţile sale, respectiv poate fi retras sub formă de lingou de 24 de karate în gramaje standard, de la 5 grame la un kilogram , poate fi păstrat pe o perioadă nedeterminată în contul de aur sau poate fi vândut către bancă.

Cumpărarea de aur "fizic" are sens doar pentru clienţii care vor să îşi protejeze economiile, însă cine vrea să facă şi tranzacţii pentru a profita de eventualele mişcări de preţ se va lovi de marjele mari ale cotaţiilor. Faţă de cotaţiile de pe pieţele financiare, preţul oferit clientului la ghişeu poate să difere şi cu 5% în plus sau în minus.

Preţul unui gram de aur ajunge la 190 de lei la cursul oficial al BNR, în timp ce Piraeus vinde un gram de aur cu 211 lei şi îl cumpără cu 175 de lei Astfel, clientul poate vinde aurul cumpărat în câştig doar dacă creşterea preţului acoperă şi diferenţialul de cotare al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO