Bănci și Asigurări

Presedintele BT: sunt in primii 40 de actionari ai bancii

07.03.2006, 00:00 17

Robert Rekkers, directorul executiv al Bancii Transilvania (BT), a cumparat la sfarsitul saptamanii trecute 15.000 de actiuni ale institutiei pe care o conduce, potrivit datelor transmise catre Bursa de Valori Bucuresti.

Pachetul tranzactionat a avut o valoare de 22.200 de lei (aproximativ 6.380 de euro), la un pret unitar de 1,48 lei pentru o actiune.

Aceasta nu a fost prima tranzactie operata de Rekkers cu actiunile BT, el mai cumparand titluri si in trecut.

"Eu am incredere in banca, insa nu au fost motive speciale pentru aceasta tranzactie, de altfel mai cumpar din cand in cand. Am cumparat si luna trecuta, si in ianuarie. Am avut cash in exces si am preferat sa investesc in actiuni", a declarat pentru ZF Robert Rekkers. El spune ca, in urma achizitiilor, se afla "printre primii 40 de actionari ai bancii", insa nu a precizat valoarea portofoliului.

Banca Transilvania, ale carei actiuni sunt listate la Bursa de Valori, avea ieri o capitalizare de putin peste un miliard de euro, in conditiile in care titlurile sale erau tranzactionate la un pret de 1,49 lei/actiune.

Pentru anul acesta conducerea, BT ia in considerare posibilitatea de a atrage fonduri de la actionari, prin emiterea de noi actiuni. Rekkers nu a dorit sa comenteze asupra acestei ipoteze, spunand ca asteapta Adunarea Generala a Actionarilor.

Banca Transilvania (BT) a obtinut in 2005 un profit net de 99,6 milioane de lei, (29,3 milioane de euro), inregistrand pentru prima data in ultimii ani o majorare substantiala a profitului. Activele BT au crescut anul trecut cu 90% in lei sau cu 125% in euro, atingand la finalul anului 1,45 miliarde de euro, plasand-o astfel pe locul opt in topul bancilor din sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO