Bănci și Asigurări

Prime brute subscrise cu 3,4% mai mici pentru Omniasig Viata

21.03.2005, 00:00 23


Societatea de asigurari Omniasig Viata a inregistrat anul trecut prime brute subscrise in valoare de 14 milioane de euro, in scadere cu 3,4%, in euro, fata de valoarea inregistrata in 2003, de 14,5 milioane de euro (547,6 miliarde de lei). Scaderea vine dupa ce compania isi triplase afacerile in 2003. 


"Ponderea asigurarilor de viata destinate beneficiarilor de credite a scazut ca urmare a modificarilor privind normele de creditare impuse de BNR dupa data de 1 februarie 2004. In plus, diminuarea tarifelor de asigurare pe acest segment, pentru a sprijini clientii intr-un cost redus al creditarii, a condus la reducerea incasarilor", a explicat Mihai Belicciu, director de marketing-vanzari la Omniasig Asigurari de Viata. "In schimb, ponderea asigurarilor individuale de viata a crescut semnificativ fara sa acopere deficitul generat de asigurarile destinate beneficiarilor de credite", a mai precizat Belicciu.


Profitul net s-a cifrat in 2004 la 800.000 euro, cu 26,4% peste profitul net inregistrat in exercitiul financiar precedent.


Pe 2003, conform raportului CSA, societatea inregistrase un rezultat net de 632.645 euro (23,7 miliarde de lei). Potrivit directorului de marketing-vanzari, cresterea profitului are la origine avansul inregistrat pe segmentul asigurarilor individuale de viata.


La sfarsitul anului trecut, Omniasig Asigurari de Viata avea in vigoare un numar de 260.000 de polite.


In 2003, conform datelor din Raportul CSA, cota de piata a Omniasig Asigurari de Viata a fost de 8,8%, compania situandu-se pe locul 3 ca procentaj detinut din total piata.


Compania a fost infiintata in 1998. Actionarul majoritar al Omniasig Asigurari de Viata este Omniasig SA, detinuta in majoritate de TBIH Financial Services Group. Grupul Banca Comerciala Romana este prezent in calitate de actionar semnificativ in capitalul social al Omniasig.


Omniasig Asigurari de Viata are in prezent un capital social de 53 miliarde de lei (1,4 milioane de euro). Conform informatiilor furnizate de Olga Folescu, sef serviciu marketing, capitalul social al Omniasig Viata va fi majorat in acest an, dupa intrunirea Adunarii Generale a Actionarilor. Majorarea de capital va fi operata prin reinvestirea profitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO