Bănci și Asigurări

Rasturnare de situatie la Omniasig: Toma are un nou mandat

Rasturnare de situatie la Omniasig: Toma are un nou mandat

Constantin Toma

25.10.2009, 23:20 186

Constantin Toma si-a reinnoit saptamana trecuta mandatul depresedinte si director general al Omniasig, a doua companie dinpiata asigurarilor generale, desi la inceputul acestei lunireprezentantii actionarului majoritar, Vienna Insurance Group, audeclarat ca discuta finalizarea mandatului.

Astfel, Toma a semnat un nou contract de management pentruurmatorii patru ani, sustin surse din piata.

Toma, 48 de ani, este unul dintre cei mai puternici manageri dinindustria asigurarilor. El conduce Omniasig inca de la infiintare,din 1995, compania avand in fiecare an cresteri peste media pietei.In prezent, Omniasig este al doilea jucator din piata asigurarilor,cu afaceri de 321 mil. euro anul trecut si peste 1.600 deangajati.

Toma a fost numit recent presedinte al Pool-ului de AsigurareImpotriva Dezastrelor (PAID), compania care va emite politele deasigurare obligatorie a locuintelor si la care actionari suntasiguratorii care au decis sa intre in acest program.

Printre acestia nu se numara insa Omniasig si nici celelaltedoua companii de asigurari generale ale Vienna Insurance Group depe piata locala: Asirom si BCR Asigurari. Toma a intrat in PAID careprezentant al Clal, companie preluata recent de un grup deinvestitori, printre care se numara Efraim Naimer, om de afaceriisraelian care a reprezentat fondul de investitii israelian TBIH inperioada in care acesta a fost actionar la Omniasig.

De asemenea, din grupul de investitori face parte si ConstatinToma, potrivit unor surse din piata. Asigurarea obligatorie alocuintelor ar putea fi aplicata incepand cu data de 1 ianuarie2010, dar exista sanse sa fie din nou amanata.

Nici Constantin Toma, nici oficialii Vienna Insurance Group nuau putut fi contactati ieri pentru comentarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO