Bănci și Asigurări

Reţeaua de staţii de biciclete self-service de la Cluj, inaugurată după o întârziere de doi ani

Reţeaua de staţii de biciclete self-service de la Cluj,...

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2015, 17:17 410

Primăria Cluj-Napoca a inaugurat astăzi reţeaua de staţii self-service de închiriere a bicicletelor, proiect european de 14,4 mil. lei (peste 3 mil. euro), după o întârziere de peste doi ani.

Proiectul ’’Reţea de staţii self-service de închiriere biciclete’’ avea ca termen iniţial de finalizare luna august 2013, însă acest termen a fost prelungit de mai multe ori. În prezent, la Cluj-Napoca, din cele 42 de staţii sunt funcţionale 29, fiind livrate 470 din cele 540 de biciclete prevăzute în proiect.

’’În perioada următoare vor fi date în folosinţă restul staţiilor şi bicicletelor în vederea închirierii. Punem acum la dispoziţie primele 470 de biciclete, care pot fi închiriate gratuit, pe bază de carduri’’, se arată într-un comunicat al primăriei Cluj-Napoca.

Proiectul de staţii self-service de închiriere a bicicletelor presupune realizarea a 50 de staţii de închiriere, dintre care 42 de staţii în municipiul Cluj-Napoca, 4 staţii în comuna Floreşti şi 3 staţii în comuna Apahida, precum şi achiziţionarea a 540 de biciclete.

Pentru achiziţia bicicletelor primăria Cluj-Napoca a semnat un contract cu compania Cross LTD din Bulgaria, preţul unei biciclete fiind cuprins între 150 şi 200 de euro, potrivit unor informaţii anterioare.

Licitaţia pentru lucrările de amenajare ale pistei şi construcţia staţiilor self-service pentru închirierea de biciclete a fost câştigată de asocierea dintre companiile Viacor Engineering din Bucureşti şi Rico din Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO