Bănci și Asigurări

Revoluţie în asigurări: toţi agenţii au nevoie de atestate

Revoluţie în asigurări: toţi agenţii au nevoie de atestate

Autor: Adrian Dumitrache

01.09.2011, 00:04 3002

Persoanele care lucrează în distribuţia produselor de asigurare sunt obligate ca începând de astăzi, 1 septembrie, să prezinte un certificat de calificare profesională, acesta reprezentând o condiţie pentru încheierea unui contract de muncă, de mandat sau de intermediere în domeniul asigurărilor.

Agenţii de asigurare trebuie să urmeze cursurile unui program de pregătire profesională continuă aprobat de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi trebuie să facă dovada că au urmat un asemenea curs la fiecare trei ani. Certificatul de calificare profesională se obţine în urma susţinerii unui examen organizat de către Institutul de Management în Asigurări (IMA), o instituţie aflată în subordinea CSA.

Examenele sunt organizate periodic în Bucureşti şi în cinci centre regionale, respectiv Iaşi, Constanţa, Cluj, Târgu Mureş şi Timişoara. Prima sesiune de examinări a fost programată pentru perioada august-octombrie 2011.

În ceea ce priveşte cursurile de profil, IMA a autorizat până în prezent 33 furnizori de programe educaţionale în domeniul asigurărilor, 224 de lectori şi patru platforme e-learning.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO