Bănci și Asigurări

Şefa FGA: Cel mult 1% din dosarele păgubiţilor Astra Asigurări sunt pentru daune de peste 100.000 €

Şefa FGA: Cel mult 1% din dosarele păgubiţilor Astra Asigurări sunt pentru daune de peste 100.000 €

Carmen Radu, preşedintele FGA, anticipează că 10-15 mil. euro vor fi folosite pentru plata dosarelor de daună care trec de plafonul maxim

Autor: Anelis Baciu

03.02.2016, 00:06 580
Maximum 1% din dosarele păgu­bi­ţilor companiei în faliment Astra Asigu­rări, adică în jur de 700 de dosare, sunt so­licitări de daună care trec de plafonul de 450.000 de lei (100.000 de euro), suma ma­ximă pe care o poate plăti Fondul de Garantare a Asigu­raţilor (FGA), a afir­mat Carmen Radu, preşe­dintele insti­tu­ţiei.
 
Totuşi, numărul acesta ar putea fi mult mai mic, susţine şefa FGA, în con­di­ţiile în care fondul a luat în calcul şi dosarele de daună aflate în litigiu pentru care nu există încă o soluţie în privinţa valorii daunei.
 
„Numărul solicitărilor de daună care depăşesc valoarea maximă stabilită prin lege pe care fondul o poate plăti este de maximum 1% în cel mai rău sce­na­riu. Aici am inclus şi dosarele de daună în litigiu, însă de cele mai multe ori în urma analizei de specialitate a reieşit o valoare mai mică a daunei. De aceea, mă aştept ca numărul dosarelor de daună care trec peste plafon să fie mult mai mic“, a explicat Carmen Radu.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO