Bănci și Asigurări

Statul a împrumutat 300 de milioane de lei pe şase luni la un randament în scădere

Statul a împrumutat 300 de milioane de lei pe şase luni...

Autor: Liviu Popescu

28.07.2015, 00:00 179

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 300 de milioane de lei (68 mil. euro) prin vânzarea de certificate de trezorerie cu scadenţa în februarie 2016, la un nivel mediu ponderat al randamentului de 1,2% pe an. La licitaţia precedentă cu titluri de stat pe scadenţa asemănătoare de la finele lunii mai statul a vândut certificate de trezorerie la un cost de 1,26% pe an.

La licitaţia de ieri, Trezoreria a primit oferte de 1,4 miliarde de lei, însă în final statul a împrumutat doar suma planificată. Pentru luna iulie, Finanţele şi-au propus să împrumute 2,5 mld. lei, iar până în prezent au împrumutat 1,9 mld. lei.

Luna trecută, statul a împrumutat aproape 2 mld. lei prin emisiunea de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar pentru acest an şi-a propus să atragă 40 mld. lei prin vânzarea pe piaţa internă de certificate de trezorerie şi obligaţiuni. În primele şase luni statul a împrumutat 19 mld. lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO