Bănci și Asigurări

Subscrierile Euroins au ajuns la 74 mil. euro în primele şapte luni ale anului

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

18.08.2013, 20:07 114

Euroins, compania de asigurări controlată de grupul bulgar Eurohold, a înregistrat în primele şapte luni o creştere a primelor subscrise de 22%, până la 74 milioane de euro, pe fondul creşterii vânzărilor pe segmentul RCA (asigurări de răspundere civilă auto), potrivit cifrelor raportate de grup. Asigurătorul a consemnat cea mai mare creştere a afacerilor dintre companiile deţinute de bulgari. Numai în luna iulie din acest an Euroins a vândut poliţe în valoare de 11,4 milioane de euro, faţă de 9,4 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2012. Cea mai mare parte a afacerilor, circa 90% este concentrată pe segmentul poliţelor auto obligatorii.

Euroins este cel mai mare jucător din piaţa locală de RCA. Deşi în ultima perioadă majoritatea companiilor de asigurări locale au început să-şi restrângă afacerile pe RCA, subscrierile Euroins în contul poliţelor auto obligatorii au urcat cu 28%, până la 66,4 milioane de euro în perioada ianuarie-iulie.  Pe de altă parte, vânzările de poliţe auto facultative au coborât cu 17% după primele şapte luni ale anului, până la 2,8 milioane de euro. Ponderea asigurărilor Casco în totalul portofoliului Euroins este redusă, de circa 3,8%.  Cea mai puternică scădere a volumului de prime subscrise a fost raporatată însă pe segmentul asigurărilor property, unde afacerile au ajuns la 2,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă un minus 28% faţă de ianuarie-iulie 2012.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO