• Leu / EUR4.9469
  • Leu / GBP5.8072
  • Leu / USD4.7475
Bănci și Asigurări

TransferGo şi Libra Internet Bank lansează o soluţie de transferuri instant către deţinătorii de conturi la băncile înrolate în infrastructura de Plăţi Instant din România, administrată de Transfond

TransferGo şi Libra Internet Bank lansează o soluţie de transferuri instant către deţinătorii de conturi la băncile înrolate în infrastructura de Plăţi Instant din România, administrată de Transfond

Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo

Autor: Cristina Bellu

12.05.2021, 10:41 342

TransferGo, companie de transferuri internaţionale de bani cu sediul central în Londra, Marea Britanie şi Libra Internet Bank, anunţă un parteneriat prin intermediul căruia utilizatorii TransferGo pot realiza transferuri instant către deţinătorii de conturi bancare în lei la băncile Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank, înrolate în infrastructura de Plăţi Instant din România, administrată de către Transfond.

„În ultima perioadă, am observat cum clienţii noştri sunt din ce în ce mai interesaţi de rapiditatea cu care ajung banii, comparativ cu alte avantaje ale transferului internaţional. De aceea ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor lor şi să le putem oferi posibilitatea de a trimite bani acasă prin opţiunea noastră de livrare indiferent de banca destinatarului”, spune Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

În luna februarie a acestui an, Libra Internet Bank a devenit partenerul TransferGo pentru serviciul de transferuri instant. În prima etapă, acest parteneriat a permis utilizatorilor TransferGo să trimită bani instant către conturile deschise la Libra Internet Bank. De asemenea, prin modalitatea de transfer direct pe card, oferită suplimentar de către TransferGo, utilizatorii beneficiază de opţiunea de livrare şi către cardurile emise de Libra Internet Bank.

Potrivit unui studiu realizat de către TransferGo, utilizatorii serviciului de transfer trimit bani familiilor atât pentru acoperirea costurilor traiului zilnic, cât şi pentru economisire. În medie, un român trimite acasă 500 euro / lună, sumă care reprezintă aproximativ un sfert din banii câştigaţi lunar.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar recent compania a raportat o creştere de 50% a fluxului de bani pentru ţara noastră în 2020, precum şi un grad de utilizare a aplicaţiei de peste 80%, conform rezultatelor preliminare ale companiei.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9469
Diferență: 0,0222
Ieri: 4.9458
Azi: 4.7475
Diferență: -0,3526
Ieri: 4.7643
Azi: 5.8072
Diferență: 0,062
Ieri: 5.8036
Azi: 4.7246
Diferență: -0,7374
Ieri: 4.7597