Bănci și Asigurări

Turnurile City Gate din Piaţa Presei, refinanţate cu 80 mil. euro de Alpha, Bank of Cyprus şi Eurobank

12.08.2010, 13:18 126

Compania israeliană de dezvoltare imobiliară Globe Trade Center(GTC) a obţinut un credit de 80 de milioane de euro pentrurefinanţarea investiţiei în turnurile de birouri City Gate dinPiaţa Presei Libere din Capitală, aceasta fiind cea mai marefinanţare imobiliară acodată în acest an.

Băncile care au acordat creditul sunt Alpha Bank, Bank of Cyprusşi Eurobank EFG, turnurile fiind închiriate în proporţie de aproape90% către o serie de companii precum Rompetrol, Romtelecom,Millennium Bank sau Microsoft.

"Aceasta este cea mai mare tranzacţie de refinanţare imobiliarărealizată în România anul acesta", a declarat Hagai Harel,International Development Manager al GTC.

Turnurile, a căror construcţie a fost finalizată în acest an,sunt deţinute de GTC (59%) şi grecii de la Blue House Capital(41%), costurile de dezvoltare ale proiectului cu o suprafaţăînchiriabilă de 46.000 de metri pătraţi ridicându-se la peste 100de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO