Bănci și Asigurări

UniCredit a făcut în România profit brut de 8 mil. euro în T3

UniCredit a făcut în România profit brut de 8 mil. euro în T3

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Razvan Voican

14.11.2011, 18:54 685

Grupul italian UniCredit a raportat pentru afacerile din România un profit brut de 8 mil. euro în trimestrul al treilea, la jumătate faţă de rezultatul din urmă cu un an. Pe nouă luni profitul brut se ridică la 33 mil. euro, fiind mai mic cu aproape 45% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010.

În trimestrul al treilea banca şi-a crescut portofoliul de credite cu 140 mil. euro, soldul total ajungând la 3,28 mld. euro, în creştere cu peste 13% faţă de nivelul de acum un an. În acelaşi timp, costul riscului a scăzut cu 54 de puncte de bază, la 337 de puncte.


Pe de altă parte, din cauza scăderii veniturilor, raportul cost/venit s-a deteriorat de la 42,3% în urmă cu un an, la peste 50% la sfârşitul lui septembrie 2011.

Costurile au crescut inclusiv ca urmare a deschiderii a şase unităţi, reţeaua teritorială ajungând astfel la 252 de sucursale şi agenţii.Pe segmentul consumer finance, volumul creditelor acordate se ridică la 30 mil. euro, în scădere cu 1,3% faţă de nivelul de la jumătatea anului, dar cu 23% peste nivelul din septembrie 2011.

Banca din România este controlată de italieni prin intermediul Bank Austria, în parteneriat cu omul de afaceri Ion Ţiriac, care are 45% din acţiuni.

UniCredit tocmai pornise un plan de extindere mult-amânat pe piaţa locală din cauza crizei, însă presiunile cu care se confruntă banca-mamă pentru consolidarea capitalului l-ar putea îngheţa din nou în condiţiile în care România nu este nominalizată printre pieţele de interes strategic din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO