Bănci și Asigurări

UniCredit şi Ergo vând asigurări cu randament legat de ţările BRIC

Autor: Ciprian Botea

03.10.2010, 23:48 61

UniCredit Ţiriac Bank vinde, în parteneriat cu societatea deasigurări Ergo, subsidiară a gigantului german Münich Re, oasigurare de viaţă cu investiţii, al cărei randament va fi legat deevoluţia indicelui Standard & Poor's 40 BRIC - bazat pedinamica acţiunilor primelor 40 de companii din Brazilia, Rusia,India şi China.

Investiţia minimă în această asigurare este de 3.000 de euro şi serealizează pe o perioadă de zece ani. Perioada de subscri­e­re esteprogramată între 4 octombrie şi 30 noiembrie 2010.
Activele subscrise vor fi administrate de către UniCredit BankMünchen, iar clienţii au posibilitatea de a răscumpăra contractulînainte de termen la valoarea de piaţă curentă. Clienţii primesc unbonus de 10% la maturitate dacă valoarea indicelui depăşeşte lasfârşitul fiecăruia din cei zece ani valoarea iniţială. IndiceleS&P 40 BRIC a înregistrat în ultimul an o creştere cu circa11%, ajungând la 2.580 de puncte. De la lansarea sa, în ianuarie2005, indicele a avansat cu 167%, potrivit datelor Standard &Poor's.

UniCredit Bank München urmează să garanteze integral valoareacapitalului investit.
La nivel internaţional, economiile celor patru ţări emergenteBrazilia, Rusia, India şi China au intrat din ce în ce mai mult învizorul pieţelor financiare, cel mai recent exem­plu în acest sensfiind valul de intrări de valută cu care s-a confruntat Brazilia înurma scoaterii la vânzare a unui pachet de acţiuni ale companieipetroliere Petrobras.
Ergo Asigurări de Viaţă a fost înfiinţată anul trecut şi a începutvânzarea de poliţe de asigurări în primăvara acestui an, prinintermediul reţelei UniCredit Ţiriac, cu întârziere faţă decalendarul iniţial de lansare a operaţiunilor.

Unităţile băncii vând deja un alt produs de acumulare pe termenlung, Ergo Life Invest, investiţiile fiind gestionate în acest cazde Pioneer Investments - divizia de fonduri a grupului UniCredit,cu trei strategii investiţionale. În varianta dinamică 70% dinactive sunt investite în acţiuni. Produsul oferă asigurare de decesdin orice cauză.
Tot prin UniCredit Ţiriac Bank, Ergo vinde asigurări de viaţălegate de credite de consum garantate de ipotecă sau de crediteipotecare, asigurarea fiind oferită de bancă drept bonus pentrucreditele mai mici de 150.000 de euro dacă solicitantulîndeplineşte condiţiile standard de subscriere a riscului.
Ergo România este condusă de Ina Creţoiu, fost director de vânzărişi director de asigurări generale la Grawe. Ea a lucrat şi pentruAIG România. Compania locală este controlată de subsidiara dinAustria a grupului german Ergo, Ergo Austria International.
Germanii şi-au anunţat intrarea pe piaţă încă din toamna lui 2007,în urma unui acord de colaborare semnat cu UniCredit, însăprocedurile de autorizare s-au prelungit foarte mult. La un momentdat, gigantul Münich Re, care controlează Ergo, a fost interesat decompania locală Unita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO