Bănci și Asigurări

Unita isi transfera asigurarile de viata la Omniasig Viata

12.01.2006, 18:46 80

Societatea de asigurari Unita, membra a grupului austriac Wiener Staedtische, isi transfera portofoliul de asigurari de viata societatii de profil Omniasig Asigurari de Viata. Acest portofoliu este format din peste 50.000 de polite de asigurare.

"Am primit aprobarea pentru transfer de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor la sfarsitul lunii decembrie", spune Daniel Stan, director general adjunct al Unita. "Procesul (transferul politelor - n. red.) se va termina in cel mult o luna de la data la care am primit aprobarea, cand vor pleca la Omniasig Viata si angajatii care se ocupa de asigurarile de viata", a explicat Stan. El spune ca Unita are circa 15 angajati care administreaza politele de asigurare de viata.

Transferul acestui portofoliu de la Unita la Omniasig Asigurari de Viata face parte din procesul de specializare pe diferite sectoare ale pietei a companiilor controlate de Wiener Staedtische in Romania. La inceputul lunii decembrie a anului trecut, CSA a aprobat transferul portofoliului de asigurari non-agricole al societatii de asigurare Agras, la care Unita detine 75% din actiuni, catre Unita. De asemenea, Wiener Staedtische controleaza si grupul de companii Omniasig.

Anul trecut, Unita a subscris prime brute din asigurari de viata de aproape 3,6 mil. euro (13 mil. lei), in crestere cu circa 8% in euro fata de 2004.

Pe partea de asigurari generale, compania a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut afaceri de 53,5 mil. euro (circa 193,6 mil. lei), in crestere cu 75% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Unita nu a facut public rezultatul financiar pe primele noua luni ale anului trecut, precizand doar ca este negativ. Compania a incheiat anul 2004 cu o pierdere de peste 1,43 mil. euro (5,82 mil. lei).

Omniasig Asigurari de Viata, detinuta in proportii egale de Wiener Staedtische si fondul de investitii TBIH, a inregistrat in primele sase luni ale anului trecut subscrieri de 11 milioane de euro (40,5 mil. lei noi), mai mari cu 150% fata de perioada similara din 2004, si un profit de 255.000 de euro (934.500 lei). Recent, directorul general al Omniasig Viata a plecat pe postul de director general la BCR Asigurari de Viata, compania infiintata anul trecut de BCR, care va prelua portofoliul de asigurari de viata al BCR Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO