Bănci și Asigurări

Urmează Conferinţa ZF Bankers 2022 - 11-12-13 iulie. A treia zi de la ZF Bankers va fi dedicată asigurărilor. Asigurările de viaţă cresc din inerţie în timp ce dominanţa asigurărilor generale se accentuează. Ce planuri au asigurătorii pentru asigurările de viaţă?

Urmează Conferinţa ZF Bankers 2022 - 11-12-13 iulie. A...

Autor: Mircea Nica

04.07.2022, 00:07 144

♦ Piaţa asigurărilor de viaţă a depăşit pentru prima data subscrieri de 2,5 mld. lei la finalul anului trecut, dar pierde teren raportat la întreaga piaţă ♦ Companiile încă văd oportunităţi pe acest segment, dar creşterea substanţială a subscrierilor vine din asigurările generale.

Piaţa asigurărilor de viaţă s-a menţinut la un nivel al subs­crierilor de 2,2 mld. lei în ultimii cinci ani, reuşind abia la finalul anu­lui 2021 să treacă de pragul de 2,5 mld. lei. Dar cât de mult a contat com­porta­mentul consuma­to­rilor, dez­voltarea efectivă a pieţei, conştien­tizarea necesităţii unei astfel de asigurări?

Asigurătorii au explicat dintotdeauna nevoia unei astfel de asigurări şi ajutorul care vine dintr-o astfel de poliţă în situaţii mai puţin plăcute, dar ca dezvoltare, piaţa asigurărilor de viaţă a bătut pasul pe loc. Ba mai mult, a pierdut din pondere la nivelul întregii pieţe. Astfel, la finalul anului 2021 ponderea asigurărilor de viaţă în totalul pieţei era de 18%, iar în primele trei luni din 2022 ponderea a ajuns la 17%. Ce se va întâmpla cu această piaţă în următorii 5 ani?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO