Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile constructorului Concefa cad cu 12% pe bursă după amânarea intrării în insolvenţă

Acţiunile constructorului Concefa cad cu 12% pe bursă după amânarea intrării în insolvenţă

Autor: Adrian Cojocar

12.03.2012, 11:06 415

Titlurile firmei de construcţii Concefa Sibiu (COFI), deţinută de familia omului de afaceri Horaţiu Cercel şi de Adina Blajiu, înregistrau pe parcursul şedinţei de astăzi un declin puternic, de 12,3%, investitorii grăbindu-se probabil să vândă înainte ca firma să fie declarată în insolvenţă şi acţiunile să fie suspendat de la tranzacţionare o lungă perioadă de timp.

La finele lunii trecute conducerea Concefa Sibiu a cerut deschiderea procedurilor de intrare în insolvenţă iar instanţa Tribunalului Sibiu a amânat recent să se pronunţe, următoarea întrunire urmând să aibă loc pe data de 14 martie.

Cătălin Penescu a atacat în instanţă decizia Consiliului de Administraţie al Concefa de luna trecută privind deschiderea procedurii de insolvenţă, instanţa acordând un nou termen în proces pentru data de 19 martie.

Concefa a cerut protecţia insolvenţei după ce a raportat anul trecut o pierdere record, de 35,8 mil. lei, primul an când firma a înregistrat un rezultat negativ în ultimul deceniu. Compania are datorii de circa 160 mil. lei (36,8 mil. euro).

La preţul de pe parcursul şedinţei de ieri, de 0,01 lei/unitate, Concefa este evaluată pe bursă la 6,3 mil. lei (1,4 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO