Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene deschid în creştere

Acţiunile europene deschid în creştere

Foto: AFP

Autor: Marius Oncu

30.10.2012, 10:53 272

BP, a doua mare companie petrolieră din Europa, a crescut cu 3,5%, iar Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a avansat cu 3,3%. UBS, cea mai importantă instituţie de credit din Elveţia, a urcat cu 5,6%, ca urmare a revizuirii în creştere a obiectivului de profit. Danske Bank a anunţat că intenţionează să emită noi acţiuni, iar cotaţia băncii a coborât cu 5,1%.

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,4% în deschiderea şedinţei de marţi. Stoxx Europe 600 se află cu 15% peste nivelul minim al acestui an, atins la 4 iunie.

Indicatorul MSCI Asia Pacific a scăzut cu mai puţin de 0,1%, fiind susţinut de un anunţ al Băncii Japoniei privind introducerea de noi măsuri de stimulare monetară pentru a doua oară în două luni. Fondul pentru ahiziţii de active financiare al Băncii Japoniei va urca cu 11.000 de miliarde de yeni (138 miliarde de dolari), la 66.000 de miliarde de yeni.

Pentru prima dată în decurs de peste un secol, condiţiile meteo nefavorabile, cauzate de uraganul Sandy, ţin bursa din Statele Unite închisă două şedinţe consecutiv. Pieţele de capital din SUA rămân închise marţi, după ce tranzacţiile au fost suspendate şi luni, alăturându-se astfel pieţelor de obligaţiuni.

Pe marile burse din Europa, indicele FTSE 100 (Londra) a urcat cu 0,5%, DAX (Frankfurt) cu 0,9%, iar CAC 40 (Paris) cu 0,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO