Burse - Fonduri mutuale

Actiunile Oil Terminal, castig de 31% de la inceputul lunii

Actiunile Oil Terminal, castig de 31% de la inceputul lunii

Click pentru imaginea intreaga

20.04.2007, 17:52 23

Actiunile operatorului portuar Oil Terminal Constanta au castigat 18,7% in ultimele sedinte de tranzactionare, in contextul unei scaderi generalizate a Bursei.
De la inceputul acestei luni, titlurile operatorului portuar au castigat circa 31%, dupa ce s-a anuntat semnarea contractului pentru constructia conductei petroliere intre Constanta si portul italian Trieste. La inceputul acestei luni, in ziua semnarii contractului, actiunile Oil Terminal au inregistrat o crestere de aproape 15%.
Investitorii mizeaza pe rolul pe care Oil Terminal il va avea in cadrul proiectului, in conditiile in care rezultatele companiei nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor.
"Cu siguranta ca participarea la acest proiect va influenta pozitiv rezultatele companiei pe viitor si, din punctul nostru de vedere, compania are perspective foarte bune. E drept ca anul trecut compania a inregistrat o scadere a profitabilitatii, insa aceasta s-a datorat unor cheltuieli care vor contribui la obtinerea unor rezultate mai bune pe viitor", considera Adrian Danciu, analist la Broker Cluj.
Oil Terminal si-a programat pentru acest an investitii de 17,4 mil. lei (circa 5,2 mil. euro), nivel apropiat de cel de anul trecut. Compania si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 2,73 de mil. lei (0,81 mil. euro), in crestere cu 19% fata de nivelul din 2005.
Compania mizeaza pentru acest an pe venituri de 132,8 milioane de lei (aproape 40 milioane de euro), cu 14% mai mari decat cele de anul trecut, care s-au ridicat la 122 mil. lei (34,7 mil. euro).
Compania a anuntat ca a incheiat contracte de prestari servicii in calitate de furnizor cu Petrom, Rompetrol Rafinare si Lukoil Petrotel Ploiesti, valoarea contractelor ridicandu-se la circa 70 de milioane de lei (20,9 milioane de euro).
Actiunile Oil Terminal au inchis ultima sedinta de la Bursa la pretul de 0,368 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se la 64 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO