Burse - Fonduri mutuale

Analist: Investitorii mici ar putea să se retragă de la Digi din cauza ratei de alocare, şi nu din cauza anchetei DNA

Analist: Investitorii mici ar putea să se retragă de la...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2017, 00:05 1367
Analistul financiar Marius Pan­dele de la Prime Transaction nu se aşteap­tă la retrageri masive ale inves­ti­torilor de retail din oferta de sub­scriere de acţiuni Digi, ca urmare a mo­di­ficării prospectului, deşi este po­si­bil ca acestea să aibă o dimen­siune puţin mai mare decât ar fi fost în alte situaţii.
 
„Nu pentru că ar avea vreo in­fluenţă ancheta DNA, despre care se ştia dinaintea zilei de vineri, atunci când s-au realizat cele mai multe sub­scrieri. Singurul argument raţional pen­tru retragerea subscrierilor ar fi rata de alocare mică, mai ales în cazul in­ves­titorilor care au subscris integral fon­duri proprii“, spune Pandele. Ori­cum nu ar fi luat o cantitate rezo­nabilă de acţiuni, aşa ca mai bine se re­trag, adaugă el.
 
Investitorii de retail care au sub­scris acţiuni Digi oferite în cadrul ofer­tei de listare pot să se retragă prin depu­nerea unui formular de re­tragere la intermediari - BRD, Raif­feisen Bank, BT Capital Part­ners, Banca Transil­vania, nu mai târziu de ora 17:00 astăzi, potrivit amenda­men­tu­lui publicat luni seară pe site-ul BVB.
 
Conform prospectului iniţial, ordinele de subscriere pe retail erau irevo­ca­bile şi doar instituţionalii îşi puteau retrage ordinele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO