Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Alpha Finance estimează încă un an cu profit record la Azomureş

Analiştii Alpha Finance estimează încă un an cu profit record la Azomureş

Autor: Adrian Ionut Cojocar

08.06.2011, 23:30 665

Analiştii casei de brokeraj Alpha Finance au emis recent unraport în care recomandă la "cumpărare" titlurile producătorului deîngrăşăminte chimice Azomureş Târgu-Mureş (AZO), cu un preţ ţintăde 1,16 lei/unitate, mai ridicat cu 32% faţă de ultima cotaţie deieri din piaţă, de 0,878 lei. Pentru acest an, analiştii AlphaFinance au estimat că Azomureş va înregistra un profit record, de174 mil. lei.

"Condiţiile actuale de pe piaţa de îngrăşăminte chimice indicăfaptul că Azomureş a intrat într-o perioadă foarte prosperă care aînceput în 2010 şi estimăm că aceasta va continua în 2011 şi 2012în ciuda creşterii care se prefigurează la preţul gazelornaturale", se arată în raportul casei de brokeraj. TitlurileAzomureş au câştigat ieri 2,9%, ducând avansul de la începutulanului la 76%, reprezentând unul dintre cele mai mari randamente depe Bursă. La acest nivel, capitalizarea companiei este de circa 114mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO