Burse - Fonduri mutuale

BT şi cinci firme din grup vor să vândă 4,34% din SIF Banat-Crişana la un preţ de 2,45 lei/acţiune

Autor: Stefan Musgociu

12.11.2010, 10:45 41

Banca Transilvania şi cinci firme din grup cer, vineri, un preţde 2,45 lei/acţiune, de 2,3 ori peste cea mai recentă cotaţie,pentru un pachet de 4,34% din titlurile SIF Banat Crişana (SIF1),scos la vânzare pe segmentul de operaţiuni speciale (piaţa POFSV) aBursei de Valori Bucureşti (BVB), conform Mediafax.

Astfel, Banca Transilvania, BT Evaluator, BT Account Agent deAsigurare, BT Building, BT Consultant şi BT Investment au anunţatjoi că vor să vândă vineri în total 23,83 milioane de acţiuni.

Preţul a fost publicat la deschiderea şedinţei bursiere devineri. Preţul cerut este de 2,3 ori peste cotaţia de joi aacţiunilor SIF Banat-Crişana, de 1,04 lei. Totodată, preţul estemai mare decât valoarea unitară a activului net al SIF, de 2,4829lei.

Operaţiunea se va realiza prin vânzarea specială la ordin, pepiaţa POFSV, care constă într-o ofertă fermă şi vizează pachete deacţiuni mai mari sau egale cu 5% din capitalul unei firme sau avândo valoare echivalentă cu cel puţin 500.000 de euro.

La cotaţia de joi a acţiunilor SIF Banat-Crişana, pachetul vizatvalorează 24,79 milioane lei (5,7 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO