Burse - Fonduri mutuale

Bursa a crescut în capitalizare cu circa 9 mld. lei în prima lună din an, deşi trecuse pentru scurt timp în teritoriu negativ

Bursa a crescut în capitalizare cu circa 9 mld. lei în...

Autor: Eduard Ivanovici

10.02.2024, 10:34 636

Cu o volatilitate ridicată pe Hidroelectrica (H2O), care a dominat clar lichiditatea pieţei locale de capital în ianuarie, Bursa de Valori Bucureşti a reuşit să încheie luna trecută cu un avans de aproximativ 9 miliarde de lei în ceea ce priveşte valoarea de piaţă cumulată a companiilor listate cu acţiuni.

Indicele BET a marcat din nou multiple maxime istorice, înainte să treacă pe minus de la începutul anului ca urmare a scăderilor înregistrate de producătorul de energie electrică. Totuşi, piaţa şi-a revenit în ultimele şedinţe de tranzacţionare din ianuarie, iar indicele BET a încheiat  prima lună din an cu un avans de 0,9%.

„Ianuarie a fost luna H2O“, spune un broker pentru ZF, explicând că evoluţiile pozitive de la final de lună au venit inclusiv pe fondul bugetelor de venituri şi cheltuieli ale emitenţilor din structura BET.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO