Aerostar Bacău (simbol bursier ARS), furnizor de aerostructuri, componente, ansambluri pentru sisteme hidraulice pentru programe globale de fabricaţie, a înregistrat în anul precedent un profit net de 93 de milioane de lei, cu 3% mai mult decât rezultatul pe 2022.
Potrivit raportului financiar publicat vineri la Bursă, veniturile din exploatare au însumat 533 de milioane de lei, în creştere cu 12,5% an/an, în vreme ce cheltuielile de exploatare s-au majorat de la 390,4 milioane la 453,3 milioane de lei.
Cheltuielile pentru investiţii (finanţate integral din surse proprii) au ajuns la 19,3 milioane de lei, minus 27,4%. Vânzările la export s-au majorat cu 27% la 411 milioane de lei, iar cifra de afaceri a fost de 506,3 milioane de lei, plus 8,4%.
În ianuarie, Aerostar şi Lockheed Martin, companie globală de securitate şi aerospaţială, au inaugurat la Bacău un centru de servicii de întreţinere, reparaţii şi revizii pentru elicopterele S-70 Black Hawk.
„Situat în Bacău, centrul de mentenanţă va contribui la crearea şi susţinerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România şi va asigura o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne”, se arată într-un comunicat.
Acţiunile ARS se tranzacţionează pe plus cu 6,3% anul acesta şi 24,8% în ultimele 12 luni, la o capitalizare de 1,4 miliarde de lei. Capitalul social este controlat în proporţie de 71,5% de IAROM Bucureşti, urmat de Evergent Investments (EVER), cu 15,2%.