Burse - Fonduri mutuale

Bursă. AZT Viitorul Tău, fond de pensii Pilon II la care contribuie 1,7 milioane de salariaţi români, a suplimentat deţinerile la Banca Transilvania şi BRD Soc Gen

Bursă. AZT Viitorul Tău, fond de pensii Pilon II la...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2024, 00:07 719

Allianz Ţiriac Pensii Private, administrator al fondului de pensii private AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare din România după NN Pensii, a supli­mentat în februarie 2024 deţinerile pe care le are la Banca Transilvania (TLV) şi BRD Soc Gen (BRD) prin achiziţia de acţiuni de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, administratorul a adăugat 767.000 de acţiuni TLV, ceea ce la un preţ mediu de tranzacţionare de circa 19,5 lei înseamnă tranzacţii de aproximativ 20 mil. lei, şi alte 254.500 de acţiuni BRD pentru aproximativ 4,7 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF din raportări şi de la BVB.ro.

Acestea sunt primele achiziţii în sectorul bancar din noiembrie 2023 încoace pentru fond.

„Sistemul bancar din România este bine capitalizat, atât în raport cu cerinţele de capital ale BNR, dar şi în raport cu media băncilor europene, şi beneficiază de un context economic favorabil, cu rate de creştere anticipate la un nivel ridicat. Astfel, investiţiile în sistemul bancar românesc şi, indirect, în economie fac parte din strategia pe termen lung a fondurilor aflate în administrare”, spune Virgil Ichim, director general al Allianz Ţiriac Pensii Private, pentru ZF.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO