Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cele 20 de companii din indicele bursier BET au încheiat primele nouă luni cu venituri mai mici cu 18% şi un profit în scădere cu 40%

Bursă. Cele 20 de companii din indicele bursier BET au...

Autor: Liviu Popescu

28.11.2023, 00:07 2941

Cele 20 de companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal bursier BET, şi de a căror dinamică depinde aşadar evoluţia Bursei de Valori Bucureşti, au raportat venituri cumulate de 86,7 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023, în scădere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pe de altă parte, profitul net a scăzut cu 40%, la 16 mld. lei, ceea ce în unele cazuri ar putea diminua perspectivele de dividende pentru anul buriser 2024, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor solicitate şi agregate de analiştii de la societatea de brokeraj Goldring.

„În acest sezon al raportărilor financiare observăm un tablou contrastant al performanţei înregistrate de către companiile din BET, în special dacă ne uităm la nivel sectorial“, spune Roxana Stejerean, analist al Goldring.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO