Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti are cinci maxime în T1 2017. Dar analiştii atrag atenţia la dividendele suplimentare cerute de stat

Bursa de la Bucureşti are cinci maxime în T1 2017. Dar...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

03.04.2017, 00:06 1278

Bursa de la Bucureşti a avut în primul trimestru cinci maxime, adică cele mai multe tranzacţii ca număr din ultimii şapte ani de pe piaţa principală (210.000 tranzacţii), cea mai mare valoare a tranzacţiilor din ultimii şase ani (2,4 mld. lei), cele mai multe şedinţe încheiate pe plus din ultimii cinci ani, indicele BET-TR la maxim istoric, dar şi luna martie, cea mai bună din ultimele 15 luni cu circa 840 mil. lei tranzacţionaţi cu acţiuni, potrivit datelor agregate de BVB până vineri la prânz.

Peisajul bursier românesc din ultimul trimestru denotă optimism din partea investitorilor după ce indicele BET a reuşit să încheie primele trei luni ale anului cu un avans de aproape 14%, cel mai mare din Uniunea Europeană, iar această evoluţie a fost înregistrată pe un teren bursier cu mult mai dinamic decât în trecut.

Săptămâna trecută statul a modificat de urgenţă legislaţia astfel încât companiile de stat să poată distribui, sub formă de dividende sau vărsăminte la buget rezultatul reportat şi alte rezerve acumulate în timp, din profiturile anilor trecuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO