Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, în coborâre pe fondul valului de vânzări de pe plan extern. Lichiditatea creşte faţă de ziua precedentă. Toţi emitenţii din BET, pe minus

Bursa de la Bucureşti, în coborâre pe fondul valului...

Autor: Eduard Ivanovici

18.01.2024, 07:23 1697

Indicele BET, de referinţă pentru Bursa de Valori Bucureşti, s-a depreciat pentru a doua zi la rând, înregistrând un declin de 1,38% miercuri, la 15.563,6 puncte, în contextul unui peisaj roşu la nivelul continentului.

Dinamica vine după o scădere de 0,14% la finele sesiunii de marţi, care a pus capăt unei serii de şase şedinţe consecutive de creştere, în care benchmark-ul a urcat cu 3% şi a marcat noi maxime istorice, conform BVB.

Din structura BET, cele mai mari scăderi au fost înregistrate de TeraPlast (-2,8%), Hidroelectrica (-2,6%), Purcari Wineries (-1,8%),  Transport Trade Services (-1,7%), Transgaz (-1,7%) şi BRD SocGen (-1,6%). De altfel, toate companiile incluse în indice au închis ziua pe minus.

Lichiditatea pe toate instrumentele financiare – precum acţiuni, obligaţiuni, certificate – a fost de 65 de milioane de lei. Media zilnică din 2024 este de circa 55 de milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO