Burse - Fonduri mutuale

Bursa din Sibiu şi-a propus să taie costurile cu 45% şi va umbla inclusiv la salarii

Bursa din Sibiu şi-a propus să taie costurile cu 45%...

Autor: Adrian Cojocar

10.04.2013, 19:22 275

Bursa din Sibiu (Sibex) speră să revină pe un uşor profit în 2013, conducerea propunându-şi în acest scop să reducă costurile totale aproape la jumătate, respectiv cu 45%, la aproape 3,1 mil. lei, şi intenţionează să crească veniturile cu 15%, la 3,1 mil. lei.

Programul de restructurare al companiei va fi discutat de acţionarii societăţii în adunarea generală de la finele acestei săptămâni.

“Printre măsurile adoptate, conducerea Sibex are în vedere externalizarea departamentelor ale căror costuri nu sunt adaptate situaţiei financiare actuale, negocierea cu furnizorii de servicii pentru găsirea raportului ideal calitate-preţ, comasarea şi redistribuirea din sarcinile angajaţilor dar şi reducerea bugetului de salarii”, spun reprezentanţii operatorului bursier.

Conducerea companiei a anunţat că în vederea creşterii lichidităţii vrea să lanseze noi produse, având ca suport atât active străine cât şi locale, dar şi să aducă furnizori de lichiditate care activează pe pieţele internaţionale.

“O linie importantă în dezvoltarea Sibex este strâns legată de market-makeri. Sibex a demarat deja un program de stimulare financiară a acestora, urmând ca în al doilea semestru să dezvolte proiecte de anvergură, pentru facilitarea accesului investitorilor la produse moderne. Sibex îşi propune să atragă un număr important de market makeri de pe pieţele dezvoltare, care să aducă produse şi lichiditate”, se arată în comunicatul societăţii.

Sub conducerea lui Cristian Sima, anul trecut bursa din Sibiu şi-a majorat pierderile de la 0,6 mil. lei la aproape 3 mil. lei, piaţa din Sibiu fiind puternic afectată de scandalul de fraudă în care a fost implicat Sima.

În 2012 numărul de contracte futures tranzacţionate pe piaţă a atins un nou minim al ultimilor ani, de 1,47 milioane, în scădere cu 8,7% faţă de 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO