Burse - Fonduri mutuale

Bursa nu reuseste sa iasa din corzi

Bursa nu reuseste sa iasa din corzi

Click pentru imaginea marita

23.07.2008, 18:38 13

Bursa a pierdut 3% in sedinta de ieri, anuland mare parte din castigurile din precedentele trei sedinte si revenind in zona minimelor, unde a fost aruncata in urma scaderilor dramatice de la inceputul saptamanii trecute.
Se confirma astfel temerile brokerilor conform carora aprecierile din ultimele zile nu au reprezentat decat un rebound si care s-au adeverit ieri, piata de la Bucuresti nereusind sa se desprinda de evolutia burselor externe, care au inregistrat la randul lor scaderi semnificative.
"Trecem in continuare printr-o perioada in care panica isi spune cuvantul, rezultatele de afara afectandu-ne puternic. Pana nu o sa revina increderea in piata, o sa fie greu sa rezistam. Iar increderea nu o sa revina decat atunci cand piata va creste pentru o perioada mai lunga de timp", spune Marius Trif, directorul general al Carpatica Invest.
Indicele celor mai lichide companii din piata, BET, a cunoscut in sedinta trecuta o evolutie descendenta, inchizand in cele din urma ziua de tranzactionare in scadere cu 2,67% fata de nivelul de luni. Pierderea inregistrata ieri de BET a anulat cresterile de vineri si de luni, indicele ajungand la nivelul zilei de joi.
Scaderea puternica cunoscuta ieri de Bursa este a treia de acest fel in decursul unei saptamani, piata scazand si saptamana trecuta cu circa 10% in doar doua sedinte de tranzactionare.
Cele mai mari scaderi le-au inregistrat din nou SIF-urile si bancile. BRD, cea mai mare banca listata, a pierdut 3,2%, in timp ce Banca Transilvania a scazut cu 4%. Petrom, cea mai mare companie de pe Bursa, a pierdut peste 2%.
"Ne indreptam din nou spre minime. Marea problema este ca piata de la noi scade mai mult decat bursele internationale. Stam sa asteptam pe cineva care sa vina si sa schimbe trendul, insa cred ca acelasi lucru il asteapta si investitorii straini", crede Trif.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO