Burse - Fonduri mutuale

Bursa trece pe roşu de la începutul anului, după un val de vânzări care a adus marţi un declin de 1,7% pe BET. Rulajul pe acţiuni de ieri, peste cel de toată săptămâna trecută

Bursa trece pe roşu de la începutul anului, după un...
24.01.2024, 07:23 1133

♦ Antonio Oroian, Goldring: Cel mai probabil, văzând scăderi considerabile pe H2O, investitorii au început sa vândă şi din celelalte acţiuni.

Cu 1,66% a scăzut BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de marţi, 23 ianuarie, conform datelor BVB.  Toţi indicii au fost pe minus, de la 0,78% pe BET-FI la 2,03% în cazul BET-NG, unde sunt incluse companiile din energie şi utilităţi.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni – piaţa principală şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare – a ajuns la circa 275 de milioane de lei, mai mult decât rulajul cumulat al tuturor sesiunilor de tranzacţionare de săptămâna trecută (232 mil. lei). Media zilnică de anul trecut a fost de 154 mil. lei pe toate instrumentele financiare, dintre care 100 de milioane pe acţiuni.  Acţiunile Hidroelectrica (H2O) au reprezentat două treimi din valoarea tuturor tranzacţiilor cu acţiuni, respectiv 189,7 milioane de lei de ieri.

Compania de stat a înregistrat un minus de 3,9%, după un declin de 3,4% luni şi un minus de 0,08% vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO