Burse - Fonduri mutuale

Calburean si-a asigurat forajul pe un an la Dafora

18.10.2009, 23:12 16

Compania de foraj si constructii Dafora Medias (simbol DAFR),controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a castigat decurand un contract de lucrari de foraj in valoare de 74 mil. lei(17,2 mil. euro) cu Romgaz.

In conditiile in care Dafora a inregistrat in primele sase luniafaceri in scadere cu 36%, de 76,3 mil. lei (circa 18 mil. euro),iar ponderea lucrarilor de foraj in totalul veniturilor a fost anultrecut de circa 58%, contractul recent castigat de firma ar puteaasigura activitatea de foraj a companiei pe circa un an dezile.

Dafora desfasoara si lucrari de constructii, care au o pondereimportanta in afacerile societatii, scaderea acestui sector cauzandin prima jumatate a anului si diminuarea afacerilor companiei.

Conform unui raport emis de Dafora, contractul va fi incheiat cuRomgaz, decizia de atribuire a lucrarilor urmand sa devinadefinitiva dupa expirarea termenului legal de depunere acontestatiilor si dupa solutionarea acestora.

Pentru acest an, compania estima ca va obtine venituri totale invaloare de 229,8 mil. lei si un profit net de 6,1 mil. lei.Profitul Dafora s-a redus semnificativ in prima jumatate a acestuian, la circa un milion de lei.

Ultima tranzactie cu titlurile Dafora Medias s-a perfectat peBursa la un pret de 0,111 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO