Burse - Fonduri mutuale

Cine candidează pentru consiliul de administraţie al Bursei de Valori în cele mai importante alegeri din ultimii patru ani: nou-intraţi pe listă sunt Remus Vulpescu, Valerian Ionescu (BCR), Nicuşor Buică (SIF Muntenia), Laviniu Beze, Şerban Marin (Evergent)

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

25.10.2023, 07:20 292

Sub mandatul actualului consiliu şi sub conducerea executivă a lui Adrian Tănase, Bursa de Valori Bucureşti a cunoscut o dezvoltare semnificativă, de la o lichiditate medie zilnică de 39 mil. lei în 2020 la peste 100 mil. lei în prezent, triplarea numărului de investitori, lansarea unor emisiuni de titluri de stat Fidelis, valul istoric de listări din 2021 şi 2022 şi, cel mai important, încheierea cu succes a IPO Hidroelectrica Următorul Consiliu trebuie să ducă Bursa de Valori mai departe  Mihaela Bîciu, şefa Investimental, în boardul BVB din 2020, nu mai candidează.

Sunt 17 candidaturi înre­gistrate pentru consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), printre care 7 din cei 9 administratori actuali ai organis­mului care stabileşte strategia de dezvoltare a operato­ru­lui pieţei de capital din România şi politica de dividende şi alte 10 nume care sunt fie propuneri ale acţiona­rilor societăţii, fie autopropuneri. Administratorii în funcţie nu au nevoie de scrisoare de susţinere din partea unui acţionar, fiind înscrişi automat în cursă, însă pentru a intra pe lista de candidaţi trebuie să îşi depună dosar de candidatură.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, printre cei 10 care candidează pentru un loc în CA-ul BVB, acolo unde acţionarii vor decide structura pe 22 noiembrie prin metoda votului cumulativ, se numără Remus Vulpescu (membru, CA Nuclear­electrica), Valerian Ionescu (head of treasury product management BCR), Nicuşor Buică (CEO, SIF Muntenia), Şerban Marin (şef tran­zacţionare, Evergent Investments).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO