Burse - Fonduri mutuale

Castigurile Artrom Slatina au urcat cu 58%

30.10.2006, 18:27 14

Producatorul de tevi Artrom Slatina, parte a grupului rusesc TMK - al doilea producator de tevi la nivel mondial - a raportat un profit de 6,8 mil. euro (24 mil. lei) pe primele trei trimestre ale anului in curs, conform rezultatelor financiare publicate de companie la Bursa de Valori Bucuresti.
Profitul este cu 58% mai mare decat cel inregistrat pe primele 9 luni ale lui 2005, de 4,1 mil. euro (15 mil. lei). Cresterea profitului fata de aceeasi perioada a anului trecut vine pe fondul unei cifre de afaceri totale in scadere de la 80 mil. euro (290 mil. lei), la 68 mil. euro (241 mil. lei).
Reprezentantii companiei nu au vrut sa faca comentarii pe marginea rezultatelor raportate, argumentand ca acest lucru nu ar fi etic in contextul ofertei publice prin care actionarul majoritar, grupul TMK, o deruleaza pentru a se lista la bursa.
Rezultatele vin dupa ce la jumatatea anului, Artrom anuntase o dublare a profitului, acesta ajungand la 5 mil. euro. Si in august s-a inregistrat o scadere a ciferei de afaceri.
Artrom sustinea atunci ca acest lucru s-a datorat scaderii exporturilor in comision a profilelor realizate de CSR, companie care face parte tot din grupul TMK.
Artrom are un plan de investitii pentru extinderea capacitatii de productie, compania mizand pe o crestere a valorii adaugate a produselor si pe o cerere in crestere pe piata petroliera si de constructii. Pentru acest an, Artrom si-a propus darea in folosinta a unei linii de productie care sa mareasca actuala capacitate de productie cu 100.000 de tone de tevi, de la 88.000 tone, cat produce in prezent. Efectele acestei extinderi sunt programate sa se resimta in rezultatele financiare ale anului viitor.
Artrom Slatina este controlata de TMK prin intermediul companiei Sinara Handel, inregistrata in Germania.
Sinara Handel detine pachetul majoritar, 80,56% din actiunile Artrom, iar 11,8% se afla in portofoliul SIF Oltenia. Ultima tranzactie cu titlurile companiei slatinene s-a perfectat la un pret de 15,7 lei/actiune, capitalizarea bursiera afiind de 54,7 mil. de euro (192 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO