Burse - Fonduri mutuale

Cazul BT - Silaghi vorbea pe mobil cu traderii, pentru a nu se înregistra discuţia la Finwest

Cazul BT - Silaghi vorbea pe mobil cu traderii, pentru a nu se înregistra discuţia la Finwest
13.07.2010, 14:40 18

Fostul vicepreşedinte al CA al Băncii Transilvania (BT) ClaudiuSilaghi, trimis în judecată pentru modul de tranzacţionare aacţiunilor băncii, comunica pe mobil cu traderii SSIF IFB Finwest,pentru ca discuţiile să nu poată fi înregistrate în evidenţasocietăţii de brokeraj, relevă Raportul CNVM, citat de Mediafax.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecatăluni opt persoane, privind modul de tranzacţionare a acţiunilorBăncii Transilvania (BT), prin care s-ar fi creat un prejudiciu învaloare de 13,5 milioane de euro, procesul acestora urmând săînceapă în 27 iulie.

În cazul tranzacţionării acţiunilor băncii în speţă, ceea ce s-aobţinut ilicit din manipularea pieţei de capital, având informaţiiconfidenţiale, se reciclează prin spălare de bani, susţinspecialiştii DIICOT.

"Concret, acuzaţii au avut informaţia, au cumpărat la un preţ şi auvândut la unul mai mare, în nume personal. Practic, la numărul deacţiuni, ei au putut să impună preţul lor şi de aici câştigul lor",au explicat sursele citate. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO