Burse - Fonduri mutuale

Cele mai performante acţiuni la bursă la 9 luni: Nuclearelectrica (60%), Conpet (54%), Transgaz (51%)

Cele mai performante acţiuni la bursă la 9 luni:...

Autor: Liviu Popescu

09.10.2017, 00:07 1310

Nuclearelectrica, Conpet Ploieşti şi Transgaz sunt singurele companii din componenţa indicelui reprezentantiv BET care în primele nouă luni au adus randamente de peste 50%, ajustate cu dividendele plătite, în timp ce la polul opus cele mai mici randamente se găsesc la Electrica (3,4%), Transelectrica (5,7%) şi BVB (11%).

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din Romania, este pe primul loc în topul randamentelor, cu o creştere de aproape 60%, inclusiv dividendele plătite, în timp ce randamentul acţiunilor Conpet Ploieşti (COTE) este de 54%, iar la Transgaz (TGN) de 50,5%, potrivit calculelor Prime Transaction.

Practic în cazul Nuclearelectrica, dacă un investitor paria 10.000 de lei la începutul lunii ianuarie, pe 29 septembrie, ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii, portofoliul său ar fi avut 60% în plus, adică valora 16.000 de lei. "În mod paradoxal, deşi piaţa a scăzut în luna septembrie, numărul emitenţilor care au trecut de pragul de 50% creştere faţă de începutul anului a crescut la trei, de la unu singur la finalul lunii august", explică analiştii Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO