Burse - Fonduri mutuale

CNVM il obliga pe proprietarul Avicola Brasov sa lanseze o oferta de circa 1,5 mil. euro pentru participatiile minoritare.

CNVM il obliga pe proprietarul Avicola Brasov sa lanseze o oferta de circa 1,5 mil. euro pentru participatiile minoritare.
05.03.2010, 00:00 75

Omul de afaceri Ioan Popa (foto), proprietarul celui mai mareprocesator de carne de pasare de pe piata locala - Transavia AlbaIulia, a fost sanctionat cu avertisment de CNVM pentru ca nu alansat pana in prezent oferta de preluare obligatorie pentruparticipatiile minoritare de la Avicola Brasov (AVLE). Popa detineaproape 71% din actiunile Avicola Brasov din ianuarie 2009, in urmadesfiintarii Asociatiei Salariatilor AVIPAS, care a detinut pana laacea data pachetul majoritar de actiuni. Potrivit CNVM, Popatrebuie sa depuna in termen de 15 zile documentatia necesaralansarii ofertei publice de preluare, iar pretul va fi stabilit deun evaluator independent pe baza ultimelor situatii financiare aleemitentului. Ieri, actiunile AVLE au crescut cu 10% pe BursaRASDAQ, la 3,16 lei. La acest pret, capitalizarea companiei este de5,2 mil. euro, iar valoarea ofertei de preluare pentru 29% dinactiuni ar fi de circa 1,5 mil. euro. Avicola Brasov a raportat ocifra de afaceri de 74,7 mil. lei (17,5 mil. euro) in primele noualuni ale anului trecut, cu 41% mai mare fata de perioada similara alui 2008, iar profitul a urcat de peste patru ori, la 4,6 mil. lei(1,08 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO