Burse - Fonduri mutuale

CNVM spune „nu“ delistării Avicola Braşov

01.08.2010, 23:05 33

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis căacţiunile Avicola Braşov (simbol bursier AVLE) nu pot fi delistateîntrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de lichiditate pentruretragerea de la tranzacţionare. Asociaţia Investitorilor pe Piaţade Capital (AIPC) a semnalat CNVM că delistarea Avicola Braşov nurespectă toate cerinţele reglementărilor privind retragerea de latranzacţionare, deoarece nu sunt îndeplite condiţiile referitoarela numărul de tranzacţii şi nici la procentajul din totalulacţiunilor transferate în ultimul an.

Potrivit legislaţiei, delistarea unei companii se poaterealiza în urma unei oferte de preluare sau dacă pentru acelemitent s-au înregistrat în 12 luni anterioare publicăriiconvocatorului AGA cel mult 50 de tranzacţii, cu excepţiatransferurilor efectuate între persoane implicate, iar numărul detitluri a reprezentat cel mult 1% din capital. Consiliul deAdministraţie al Avicola Braşov a convocat acţionarii pe17 augustpentru a decide asupra delistării şi transformării într-o societatede tip închis. Principalul acţionar al societăţii este omul deafaceri Ioan Popa, acesta fiind şi proprietarul producătorului decarne de pasăre Transavia Alba Iulia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO