Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Nuclearelectrica oferă undă verde pentru un dividend brut de 1,98 lei/acţiune. Randamentul, la 4,5%

Acţionarii Nuclearelectrica oferă undă verde pentru un...

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2022, 16:26 630

Acţionarii Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, au aprobat distribuirea către acţionari a unui dividend brut de 1,97559234 lei/acţiune, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, ca urmare a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 28 aprilie, societatea inclusă în indicele BET va oferi un dividend cu un randament de 4,5%, calculat în funcţie de preţul acţiunii din 27 aprilie

Termenul ex-date este pe 7 iunie, iar data plăţii pe 24 iunie. În agenda AGOA au mai fost incluse alegerea a doi membri provizorii în CA şi informarea acţionarilor cu privire la aprobarea contractării unei facilităţi de finanţare.

Acţiunile SNN au scăzut cu 5,7% anul acesta, raportându-ne la evoluţia de joi, de la ora 16:20. În ultimul an, acţiunile sunt pe plus cu 62%, pe fondul unor tranzacţii de 566 de milioane de lei.

Controlată majoritar de statul român prin Ministerul Energiei (82,5%), societatea are o capitalizare de aproximativ 14 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO