Burse - Fonduri mutuale

Contract de 4,9 mil. euro de la CFR pentru Concefa

Contract de 4,9 mil. euro de la CFR pentru Concefa

Horaţiu Cercel, acţionarul majoritar al Concefa Sibiu. Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Ionut Cojocar

26.07.2011, 00:05 825

Firma de construcţii Concefa Sibiu (COFI), deţinută de omul deafaceri Horaţiu Cercel, a anunţat pe bursă că a câştigat olicitaţie desfăşurată de CFR pentru modernizarea unor staţii decale ferată din Râmnicu-Vâlcea.

Valoarea contractului se ridică la 20,82 mil. lei fără TVA(circa 4,9 mil. euro). Compania a mai anunţat anul acesta că asemnat cu autorităţile municipiului Râmnicu-Vâlcea un contract învaloare de 1,3 mil euro pentru executarea unor lucrări la un pod.Firma de construcţii a mai prins un contract cu CFR în valoare de17,1 mil. lei pentru reparaţii la infrastructura podului de pesteDunăre dintre Giurgiu şi Ruse. Tot anul acesta compania a semnat cuPrimăria Municipiului Alba un contract în valoare de 8,5 mil. leifără TVA pentru executarea unui pasaj pe DN1.

Conducerea Concefa Sibiu a convocat acţionarii luna viitoarepentru a discuta majorarea capitalului cu suma de 14,2 mil. lei(circa 3,4 mil. euro) prin aport în numerar şi prin conversia unorcreanţe în acţiuni ale unor acţionari. Fiecare acţionar al Concefava avea dreptul să subscrie un nou titlu la fiecare patru acţiunideţinute anterior.

Familia Cercel controlează 60,51% din acţiunile Concefa. Înprezent titlurile firmei sunt tranzacţionate la un preţ apropiat cuvaloarea nominală, respectiv 0,1036 lei/acţiune faţă de 0,1lei/titlu, nivelul la care acţiunile Concefa vor putea fi subscriseîn cadrul majorării.

Titlurile Concefa au înregistrat una dintre cele mai slabeevoluţii în acest an şi au pierdut 26% din valoare de la fineleanului precedent. Concefa s-a transferat în debutul anului pe piaţareglementată a BVB direct la prima categorie după ce anteriortitlurile companiei erau tranzacţionate pe segmentul XMBS al pieţeiRASDAQ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO